PŘÍRUČKA OBRANA PROTI ČERNÉ MAGII DÍL 1.

09.11.2012 15:16

Slovo úvodem:

Tato kniha vznikla jako stručný průvodce některými nebezpečími světa kouzel, neboť nejen jiní kouzelníci vás mohou ohrožovat na vašich cestách. Příručka Ochrany proti černé magii je povinnou literaturou pro studium stejnojmenného předmětu Institutu Pentagramus. Materiály slouží k přípravě na hodiny i běžné procvičování látky. Doufáme, že zde najdete odpovědi na své otázky.
V praktické výuce nemusí být přesně dodrženo uspořádání látky v rámci ročníků.


Rozdělení magie dle nekouzelnických zdrojů:

Existují odlišné názory na to, jestli vůbec existují nějaké druhy magie jako takové. Já osobně zastávám názor, že magie není ani černá, ani bílá, ale taková, jaký je ten, kdo ji provádí. To je velice důležité. Pamatujte si, že hranice mezi dobrým a špatným může být velmi tenká. Každý z nás v sobě má dobro i zlo a je jen na nás, na kterou stranu se přikloníme. Co to vlastně magie je? Je to praktikované přesvědčení, že pomocí vhodných formálních operací a rituálů lze zasahovat do běhu světa a ovlivňovat tak chod věcí v tom smyslu, jak si mág přeje. Zvládnutí magických praktik si žádá letitou pečlivou průpravu, vysoký stupeň znalostí a dovedností a nezřídka i speciální vyšší zasvěcení. Jedním z půvabů magie je i to, že mnohý velmi mocný zasvěcenec jejích nauk je při povrchním pozorování člověkem fádním, nenápadným a jen málokdo by na první pohled odhadl jeho skutečný význam. Pro úplnost uvádím stručně rozdělení magie používané v literatuře, na něž byste mohli narazit.

černá (temná) - černou magií jsou označována kouzla a rituály, které slouží k ovlivnění, ohrožení či zranění a zabití osoby nebo zvířete. Jejím symbolem je obrácený pentagram, který v sobě zadržuje špatnou energii. Je hojně využíván satanistickými kulty. S černou magií není radno si zahrávat. Toho, kdo se ji snaží využít, aniž by byl opravdu schopný mág, dokáže zničit.

bílá (božská) - bílá magie je opakem magie černé. Je využívána k pomoci lidem. Její kouzla nemohou uškodit. Za bílou magii je považováno věštění, předvídání či výklady karet. Je symbolizována pentagramem (pěticípá hvězda), který musí být dokonale rovný a symetrický.

šedá - je kombinací bílé a černé a pohybuje se na té hranici, o níž jsem již mluvila. Bývá označována za univerzální magii a přiklání se k názoru dělení magie pouze podle povahy kouzelníka. Používána jsou kouzla jak pomocná, tak i škodlivá (nepočítám satanistické rituály a podobné věci). Šedou magií je také označována běžná, kouzelnická magie.

zelená - zelená magie je magií přírodní. Je založena na pochopení síly země. Využívá se k léčení pomocí přírodních prostředků, jako jsou byliny. Zelená magie může, ale nemusí být pouze prospěšná. Tento druh magie je využíván například Elfy. Bývá ztotožňována s šamanismem.

červená - červená magie, aneb magie sexuální. Nevím, zda by bylo příliš vhodné se zde o ní rozepisovat. Vezměme to zkrátka. V tomto druhu magie vychází kouzelná síla z prožitků rozkoše a krásných pocitů vůbec. Ne každému však tento druh vyhovuje.

skřítčí - domácí skřítkové mají jak známo svůj vlastní druh magie podobný kouzelnické. Nepoužívají však hůlky.

alchymie - aneb výroba lektvarů vůbec. Pomocí bylin, odvarů, výluhů a dalších složek jsou vyvíjeny lektvary jak léčivé, tak otravné. Jedním z nejdůležitějších artiklů alchymie je bezoár (kámen, který vás ochrání proti většině jedů). Alchymie bývá často zaměňována se zelenou magií.

wicca - je druhem magie, která se řídí řádem wiccan rede - dělej co chceš, pokud to nikomu neuškodí, jehož porušení má negativní následky. Je jednoduchá a přímočará. Určujícími faktory fungování magie je jednak její načasování a jednak emotivní zaujatost toho, kdo ji provádí. Načasování se řídí fázemi měsíce a denní dobou. Pokud je cílem magické praktiky konstruktivní změna, např. láska, ochrana, úspěch, peníze nebo jiné zlepšení podmínek v konstruktivním smyslu, využíváme přibývající měsíc pokud možno co nejblíže úplňku. Je-li žádaná změna destruktivního charakteru, například odstranění nemoci, rituální očista jakéhokoliv typu, zničení škodlivého návyku, destrukce negativních tendencí a podobně, využíváme ubývající měsíc co nejblíže novu. Druhým rozhodujícím momentem je touha. To jak moc chcete, aby se výsledek projevil. Emotivní energie je to, co má moc ovlivnit skutečnost. Magickému rituálu bezpodmínečně předchází dokonalá očista těla i ducha. V tradičním pojetí čarodějnictví se praktikující schází pravidelně o sezónních svátcích (sabatech) a slavnostech úplňku a novu (esbatech) a vykonávají rituály společně. Takovéto skupině se říká coven nebo sabat. Současně existuje početná skupina čarodějnic působících samostatně nebo v páru.
Pro toto pojednání jsem čerpala z různých zdrojů.

Základní zaklínadla

Nyní se seznámíte s prvními jednoduchými zaklínadly, které můžete využít jste-li napadeni.

Spoutání:
1. Plantum Rigidus - kouzlo, které způsobí ochrnutí nohou od kolen dolů, zabrání nepříteli v pohybu vpřed, neovlivňuje pohyb rukou, protivník může kouzlit
2. Palma Rigidus - obdobné kouzlo, ale způsobuje ochrnutí prstů ruky, zabrání nepříteli kouzlení hůlkou
3. Impedio Manus - spoutání rukou k sobě, zabraňuje kouzlení
4. Rigeo Penitus - způsobí úplné ztuhnutí celého těla na nějakou dobu podle schopnosti čaroděje, toto ztuhnutí je provázeno svalovou ztuhlostí

Odražení nepřátelského kouzla:
1. Prohibero - zakladní štít, zadrží základní kouzla
2. Munio - střední štít, dokáže po krátkou dobu zadržet ducha, používán na silnější kouzla
3. Protegtius - univerzální kouzlo k odražení zaklínadla

První obrana:
1. Arma Caelum - odzbrojí protivníka
2. Doleo - zbraň útočníka se vypaří (neúčinkuje na hůlky a kouzelné předměty)
3. Antilingua - umlčující kouzlo
4. Latius Reteca - kouzlo přivolávající hůlku
5. Auxapra - zastaví krvácení
6. Curia Florexo - zaceluje menší ranky
7. Defendere - zasažený protivník omdlí